Krol wint Frouljus PC: ”Kin it noch net leauwe”

Ze waren er deze zomer een paar keer dichtbij, maar het partuur Louise Krol, Imke van der Leest en Sjanet Wijnia moest het tot dusver zonder overwinning stellen. Het was wachten tot het er een keer wél helemaal uitkwam. Een beter moment dan woensdag, op de 41e Frouljus PC in Weidum, hadden de drie dames niet kunnen kiezen. Door Mats Gies WEIDUM – ”Ik kin it noch net leauwe”, vertelde Louise Krol een dag na de PC in Weidum. ”It fielt raar en bysûnder, mar wy hawwe dochs echt de PC wûn!” Toch leek de belangrijkste kaatswedstrijd van het jaar voor het partuur Krol al op de eerste lijst in een deceptie te eindigen. Tegenstanders Joukje Kuperus, Maaike Osinga en Iris van der Veen liepen eigenlijk de hele partij een stukje voor. Op de ultieme stand van 5-5 en 6-6 sloeg Sjanet Wijnia geweldig boven, waardoor de eerste wedstrijd nipt...

Lees verder »