Nederlandse top vist grote wedstrijd in Leeuwarden

LEEUWARDEN – Ongeveer 130 vissers doen zaterdag 26 augustus mee aan het Open Nationaal Kampioenschap Dobbervissen van Sportvisserij Nederland. De wedstrijd vindt plaats langs het Van Harinxmakanaal in Leeuwarden. In twee categorieën – Heren 55- en Heren 55+ – gaan respectievelijk 68 en 61 wedstrijdvissers de strijd met elkaar om de felbegeerde nationale titel. Na enkele jaren elders in Nederland te hebben gevist, keert de top van de wedstrijdvisserij in 2017 terug naar Friesland. Het Harinxmakanaal vormt op twee plaatsen het decor van het prestigieuze Open NK Dobbervissen. In de wijk Nylân zit de categorie 55- en in de wijk Aldlân Oost is de categorie 55+ neergestreken. Lieuwe Pander – Fries in hart en nieren – is de regerend Nationaal Kampioen 55+ en zal er in zijn eigen provincie alles aan doen om deze titel te prolongeren. Partners Sportvisserij Nederland kijkt als organisator van het evenement erg uit naar deze wedstrijd....

Lees verder »