Oude ambachten-dag bij De Spitkeet in Harkema

HARKEMA – Op het terrein van Themapark De Spitkeek in Harkema is zaterdag 2 september van 10.00 tot 17.00 uur de jaarlijkse oude ambachten-dag.  Bezoekers kunnen diverse ambachtelijke demonstraties bijwonen, zoals die van een klokkenmaakster, een kalligraaf, een klompenmaker en een schapendrijver.  In één van vele kramen wordt onder andere Fries aardewerk getoond. Op het park zijn een hoefsmid, een rode poonroker, een vlechtster met wilgentenen en een imker actief. Tevens is er een groot aantal historische fietsen oude tractoren en Opel blitzen te bewonderen. Bij de holwoning is de mollenvanger aanwezig, en in de arbeidershuisjes waant men zich even honderd jaar terug in de tijd. Bezoekers krijgen hier bruine bonensoep en roggebrood met kaantjes . Als er heren zijn zich eens ouderwets willen laten scheren door een echte barbier, kunnen zij terecht in het ‘pikehok’. In de Mallemolen is er de prachtige tentoonstelling “Wolsto mei my boartsje?”, een galerij met zelfgemaakte...

Lees verder »