Recensie | Nieuwe stripuitgaven

JOURE Ook deze zomer verschenen er weer diverse stripuitgaven voor jong en oud: oude bekenden, maar eveneens nieuwverschijningen, die alleszins het lezen waard zijn. Willy Vandersteen: ‘Suske en Wiske. Mami Wata’. Deel 340. Standaard Uitgeverij. ISBN 978 90 02 26216 6. Tijdens een inbraak in het huis van tante Sidonia is het met name de kamer van Suske die het heeft moeten ontgelden. Echter ook buurtgenoten blijken dieven op bezoek te hebben gehad. Weldra blijkt dat een als luipaardman vermomde dief de buurt onveilig maakt, die op zoek is naar een drietal beeldjes ooit meegenomen door archeologen uit het heiligdom van Mami Wata. Suske en Wiske belanden in een waar wespennest waarbij Suske levensgevaarlijk gewond raakt. Dan openbaart zich de geest van Mami Wata… Een spannend verhaal van onze Belgische stripvrienden, dat lichtelijk overschaduwd is door een teveel aan negatieve publiciteit over één illustratie waarin een zwarte met nogal dikke...

Lees verder »