Renovatie en uitbreiding van sociaal-cultureel centrum ‘it Koartling’

Het hing al een tijdje in de lucht, maar nu is het dan zover: dit najaar wordt begonnen met de renovatie en uitbreiding van sociaal-cultureel centrum ‘it Koartling’ in Buitenpost. Een omvangrijke en kostbare operatie. Met een inzamelingsactie (‘tientjesactie’) hoopt het centrum het nog ontbrekende stuk van het budget bij elkaar te krijgen.Inmiddels leggen architect Jack Visser uit Surhuisterveen en aannemer Rienk Tamminga uit Buitenpost de laatste hand aan de voorbereiding. Gehoopt wordt dat tijdens de inmiddels derde editie van het Kom Erbij Festival (eind september) het formele startschot voor de werkzaamheden kan worden gegeven.Begonnen wordt met de uitbreiding aan de achterzijde van het gebouw. Het gaat daarbij om drie nieuwe en ruime toiletgroepen (dames-, heren- en invalidentoilet) en een (les-)lokaal, speciaal voor cursussen en workshops. De nieuwbouw wordt toegankelijk door een doorbraak van de (buiten-)muur ter hoogte van de huidige bar.Zodra de nieuwbouw gereed is wordt begonnen met een...

Lees verder »