Sneekweekwinnaar pakt kop in NK Zestienkwadraat

BALK – Klaas ‘t Hoen heeft vandaag op het Slotermeer de leiding genomen in het onder prima zeilomstandigheden begonnen nationaal kampioenschap zeilen in de Zestienkwadraatklasse. Op de openingsdag van het NK met 49 deelnemers zijn onder leiding van Wsv. Sleatemermar in vier groepen twee wedstrijden gevaren. De uit Nieuwkoop afkomstige Klaas’t Hoen, zeilend met zijn vriendin Brechtje van der Werf uit Sneek, zeilde in de eerste race een tweede plaats. De Sneekweekwinnaars wisten de tweede race te winnen. Titelhouder Thijs Kort uit Drachten begon met een derde plaats en wist de tweede race te winnen. De ervaren Ewoud Krens staat derde dankzij dezelfde resultaten als Kort. Tweede Fries is Jansje Hofstra. De zeilster uit Oppenhuizen (7e en 3e) is zesde in het klassement na een dag.  Het NK Zestienkwadraat eindigt zondag. .

Lees verder »