Sociaal-cultureel centrum ‘it Koartling’ presenteert: de spin!

De een vindt ze griezelig, de ander is erdoor gefascineerd: spinnen! Er komen in Nederland een kleine 700 spinnensoorten voor.Het zijn mooie, boeiende dieren die het waard zijn om eens beter bekeken te worden. Bovendien dragen spinnen bij aan het evenwicht in de natuur. Daarom geeft sociaal-cultureel centrum ‘it Koartling’ dit najaar de spin als eerste de hoofdrol in het nieuwe programma ‘Mens & Omgeving’ .SPINNENZOEKKAARTZo kan vanaf de website van het centrum een ‘spinnenzoekkaart’ worden gedownload. Deze kaart, met daarop 24 spinnen die je in huis of tuin kunt tegenkomen, is gemaakt door het TV-programma ‘Vroege Vogels’, samen met Jinze Noordijk van EIS Kenniscentrum Insecten, spinnenkenner Peter Koomen van Natuurmuseum Fryslân en Naturalis Biodiversity Center.KLEURWEDSTRIJDVoor kinderen in de basisschoolleeftijd wordt in september een kleurwedstrijd georganiseerd. Om mee te doen ga je naar de website van ‘it Koartling’ Daar kun je de kleurplaten downloaden. Je vindt er ook de spelregels...

Lees verder »