Tiende verjaardag internationaal Shantyfestival Leeuwarden

LEEUWARDEN – Het internationaal Shantyfestival vindt 9 september weer plaats in de binnenstad van Leeuwarden. Het festival viert dit jaar haar tiende verjaardag. Verspreid over vier podia geven twaalf shantykoren uit binnen- en buitenland optredens. De podia zijn te vinden op het Lombardsplein, bij het Paard op de Nieuwestad, op het Zaailand bij ‘t Wapen van Leeuwarden en het hoofdpodium is in de Museumhaven naast het Beursgebouw. In de Museumhaven is tevens een kleine markt waar mensen palingroken, netten boeten, sieraden maken en houtsnijden. De muzikale dag begint om 12.00 uur. Om 16.45 uur is de afsluiter. Alle koren geven dan een gezamenlijk optreden in de Museumhaven. Dat zijn dus ongeveer vijfhonderd zangers die zich dan laten horen. En dat is dan nog exclusief het publiek, want de toehoorders mogen ook meezingen. Deelnemende koren in 2017 zijn: Shantykoor Almere, Shantykoor Kantje Boord, Doekegat Piratenkoor, Penjumer Halsbansingers, Zeemanskoor Onder Zeil, De...

Lees verder »