Tijnje organiseert op de valreep finale NK Combinerace

TIJNJE – Op zondag 10 september wordt voor het eerst in Tijnje de finale van het Nederlands Kampioenschap combineracen gehouden. In 2010 werd in Tijnje al eens eerder een combinerace gehouden. Dat de finale in Tijnje wordt gehouden is op zijn zachts gezegd spraakmakend. Normaliter wordt de finale in Emmeloord verreden, door omstandigheden moest deze organisatie in maart de opdracht echter teruggeven. In Tijnje besloten vervolgens de mensen van het plaatselijke Racing 4 Tijnje in samenwerking met de Trekkerbehendigheidscommissie om de handschoen op te pakken. In enkele maanden tijd werd met een scala aan vrijwilligers met man en macht gewerkt om de finale op zondag 10 september mogelijk te maken. Deze finale valt onder het zogeheten “Tynster Spektakel Weekend”. Waarbij op de zaterdags de traditionele jaarlijkse optocht van oude tractoren en trekkerbehendigheid wedstrijd wordt georganiseerd. Deze laatste wedstrijd is voor de gelegenheid in een nieuw XXL-jasje gestoken – met o.a....

Lees verder »