Ton Brundel mengt zich in titelstrijd IFKS

ECHTENERBRUG – Ton Brundel heeft zich dankzij een tweede plaats vanmiddag op het Tjeukemeer bij Echtenerbrug gemengd in de strijd om het kampioenschap. De recordkampioen van de IFKS zeilde met zijn Lytse Lies vanaf het begin achter Lucas Bouma. De oud-Sneker kwam prima uit het eerste kruisrak, pakte de eerste plaats en gaf die met de Grutte Pier met als thuishaven Jorwert, niet meer uit handen. De wedstrijd op het Tjeukemeer kende een tamelijk saai verloop, al zal onder andere de bemanning van de Zeldenrust uit Sneek daar anders tegenaan kijken. Ze raakten in de eerste slag omhoog na de start bij de pin in de vernieling toen stadgenoot Florian Swart en Jeroen de Vos hun skûtsje boven zijn zeilen klapten. Daarna was het een kwestie van tandenknarsend proberen naar voren te zeilen. En dat was lastig in het niet overdreven lange kruisrak. En daarbij ging het bij de laatste...

Lees verder »