Verdwenen bomen in Oudega worden teruggekeerde dieren

OUDEGA – Oudega heeft er onbedoeld een nieuwe toeristische trekpleister bij. De drie beelden die zijn gezaagd uit de stammen van zieke populieren in het Albert Faberpark zorgen voor veel bekijks. Tekst en foto’s Fokke Wester De beeldentuin is een mooi voorbeeld van positief denken bij een negatieve gebeurtenis. In het Albert Faberpark naast de Middeleeuwse Sint Agathatsjerke van Oudega stonden drie oude populieren, die volgens de gemeente gekapt moesten worden. De bomen waren ziek en het risico dat er takken zouden vallen werd te groot. Doarpsbelang zag er direct een mooie mogelijkheid in om het park te verfraaien en vroeg de gemeente om de stammen te laten staan. Ofsjoen ,,Dat ha wy eins in bytsje ôfsjoen fan Nijegea. Der hienen se in krystbeam dy’t der ôf moast en doe ha se fan de stam in byld fan in kikkert makke. Soks hienen wy ek yn’e holle, al wisten wy...

Lees verder »