Audicien Heerenveen vraagt aandacht voor gehoorschade in onderwijs

HEERENVEEN –  Leraren ervaren doorgaans een hoge werkdruk. Niet voor niets staat het beroep in de top 5 van meest stressvolle banen (CBS). Daar komt nog eens bij dat docenten een belangrijke risicogroep vormen als het gaat om gehoorschade. Volle klaslokalen met uitgelaten kinderen gecombineerd met een vaak slechte akoestiek zorgen voor hinderlijk lawaai, wat kan leiden tot oververmoeidheid, concentratieproblemen maar ook gehoorschade. Het gaat hier om een grote risicogroep met ongeveer 130.000 basisschoolleraren. De provincie Friesland telt alleen al 431 basisscholen. Om leraren uit Heerenveen aan het begin van het nieuwe schooljaar te waarschuwen en het risico op gehoorschade onder leraren op de kaart te zetten, geeft Specsavers audicien Annemieke Faber advies. Overvliegende straaljager “Met name gymdocenten lopen een verhoogd risico op gehoorschade. Ook het lawaai van een kleuterklas wordt vaak onderschat. Ter illustratie: als je langere tijd aan een geluid vanaf 80 decibel wordt blootgesteld, loop je kans...

Lees verder »