Hockeyclinic voor trainers HMHC en JOGG Harlingen op EK

HARLINGEN/AMSTERDAM – De trainers van de hockeyclub HMHC uit Harlingen en JOGG Harlingen hebben woensdag een clinic gevolgd op het EK hockey in eigen land. In totaal vertrokken er twee busjes met dertien trainers en twee dames van JOGG Harlingen naar het EK in Amsterdam. Hieronder een door HMHC zelf ingestuurd verslag. In Amsterdam kregen zij een clinic van oud-hockeyinternational, een KNHB Funkey docent en kerndocent en mede ontwikkelaar VSK&ASK, Joyce van Santen & KNHB docent en docent Hogeschool Arnhem Nijmegen(HAN), Boukje Smeets. Bij de clinic stond lesgeven in het algemeen centraal. Bijna de helft van alle deelnemers was de groep uit Harlingen, present in hun wedstrijdtenue. De subonderwerpen van de clinic waren basistechnieken, Urban Hockey en Funkeys. Urban Hockey is een relatief nieuwe vorm van hockey op straat, net als bijvoorbeeld skateboarden, free running en dergelijke. Het wordt gespeeld met een lichte bal en een lichte, flexibele hockeystick. Funkey...

Lees verder »