IFKS-zeilwedstrijd op Lemmer met winst voor verrekijkersteam

LEMMER – Zes van de zestien deelnemers in de hoofdklasse van de IFKS zullen zaterdagmiddag op de baai bij Lemmer strijden om het kampioenschap 2017. Na de eerste wedstrijd op Lemmer, met Lemster Merijn Olsthoorn van Emanuȅl als winnaar, staat er nog niets vast. Olsthoorn voert dankzij twee dagzeges nu wel het voorlopig algemeen klassement aan met 16,8 punten. Na hem volgen Jaap Hofstee (17,9), Arend Wisse de Boer (17,9), Geale Tadema (18,0), Ton Brundel (20,0)en Jeroen de Vos (21,0). De overige tien maken niet of nauwelijks kans op de kampioenskrans, maar …………..we hebben dit jaar bij de IFKS eerder Trumpiaanse toestanden bij de finish meegemaakt. Déze aantekening moet er bij!   Na een massaal valse start in de A-klasse en een hernieuwde start op het scherpst van de snede viel bij Sikke Heerschop van Wylde Wytse het deksel vrijdagmiddag hard op zijn neus. In het opgaand rak van de...

Lees verder »