Jan Bandstra in De Simmer fan …

De vrijwilligers van streekomroep RTV NOF zijn ook in de zomer actief. Elk weekend is het programma: De Simmer te horen. Hierin is elke zaterdagmiddag veel aandacht voor nieuws, evenementen en muziek uit de regio. Tevens zijn er nieuwsgierige gesprekken met bijzondere inwoners van Noardeast-Fryslân te horen. Deze week treft verslaggever Lisa Taekema een bekende inwoner van Ternaard. Jan Bandstra. Hij was in 1971 medeoprichter van de voetbalvereniging in het dorp. Daarnaast rijdt Jan al 23 jaar lang pendeldiensten om mensen uit de regio van en naar de dag verzorging van zorgcentrum Dongeraheem in Dokkum te brengen. Vorig jaar werd hij koninklijk onderscheiden. Jan is een man met altijd een lach en zit nooit om een praatje verlegen. Ook levert hij de muziek aan die we draaien in dit uur van De Simmer fan, met daarin veel 60's en 70's hits.Het gesprek met Jan Bandstra is te horen van 12-13 uur op zaterdag...

Lees verder »