Koffieconcert Jelle Rollema in Nicolaaskerk Dearsum

DEARSUM – Jelle Rollema geeft zaterdag 2 september in het kader van Tsjerkepaed een concert met licht-klassieke muziek op het vorige jaar gerestaureerde Adema-orgel van de Nicolaaskerk van Dearsum. Jelle Rollema studeerde aan het Conservatorium te Leeuwarden bij Anco Ezinga, Theo Jellema en Jan Jongepier. Hij speelt op twee september muziek van o.a. Reger, Mozart, Fauré, Mendelssohn, Dubois en Lefébure-Wély. Na afloop is er de mogelijkheid om onder het genot van een kop koffie of thee nog wat na te praten. Tijd: 15.00-15.45 uur. Entree: gratis. In 1875 werd het Dearsumer orgel gebouwd door de gebroeders Adema, die een orgelmakerij in Leeuwarden en Amsterdam hadden. Het was in die tijd een voor Friese begrippen zeer modern instrument met zijn overblazend fluitregister (Fluit Harmoniek) en de combinatie van een acht- en viervoets Viola. Het orgel had maar een klavier, maar door een bijzondere mechanische constructie in de windladen kon de organist...

Lees verder »