Nazomerwandeling door het Taconisbosk  

   NIEUWESCHOOT – Oude eiken sieren het Taconisbosk, een verrassend natuurgebied op de flank van het Tsjongerdal. Natuurgids Andries Dijkstra van It Fryske Gea neemt belangstellenden op zondag 3 september van 10.00 tot 12.00 uur mee op wandelexcursie door dit bijzondere bos, ten zuiden van Nieuweschoot. Geniet in deze tijd van het jaar van de prachtige natuur. Opgave kan tot vrijdag 1 september voor 15.00 uur via www.itfryskegea.nl/eropuit of 0512 – 38 14 48 (zolang er plek is).   Verrassend.  Dat is waarschijnlijk de beste omschrijving voor een bezoek aan het Taconisbosk, want de zuidkant van Heerenveen is meer dan bedrijventerreinen en industrie. De natuurgids neemt belangstellenden mee door dit eeuwenoude boscomplex, onderdeel van een cultuurhistorisch landschap met een agrarisch karakter. Dwars door dit landschap slingert het historische Tsjerkepaad (kerkenpad), over weilanden met klaphekjes, langs houtwallen en een monumentaal kerkje. In het bos is het rustig. In het bos staan eiken, berken, maar...

Lees verder »