Start nieuwbouw gemeentewerf Zuid

LEMMER Na een periode van voorbereiding en plannen maken, gaat de nieuwbouw van gemeentewerf Zuid in Lemmer van start. De locatie is industrieterrein de Lemsterhoek. Meteen na de bouwvak, in de week van 28 augustus, start aannemer Jorritsma met de eerste bouwwerkzaamheden, zoals het heien. Op woensdag 30 augustus verricht wethouder Johannes van der Pal om 15.30 uur de openingshandeling op het bouwterrein aan de Ossekamp 2 in Lemmer. Het grondwerk is in juni al gestart. In totaal gaat het om 15.450 m2. Aannemer voor het grondwerk is De Waard uit Zeewolde. Het grondwerk wordt gecombineerd met het grondwerk voor het nieuwe milieuterrein, dat ten zuiden van de werf wordt ontwikkeld. De nieuwe gemeentewerf vervangt de huidige werven in Lemmer (Pasveer) en Balk (Eigen Haard). Daarnaast blijft er een werf in Joure. Vanuit Lemmer komen een vijftig medewerkers van de buitendienst te werken. Het hoofdgebouw krijgt twee verdiepingen en wordt...

Lees verder »