Subsidie Lân fan taal vluchtelingenschool Master Amiko

SNEEK – Vanuit mienskipsprojecten Lân fan taal kan Master Amiko in Sneek financiële ondersteuning tegemoet zien. Op de vluchtelingenschool Master Amiko in Sneek leren vluchtelingen met behulp van gebarentaal communiceren. Leerlingen kunnen zo sneller de Nederlandse taal leren. De subsidie voor het project komt uit de tweede tweede subsidieronde van Lân fan taal. In totaal zijn elf meertalige mienskipsprojecten gehonoreerd. Ze worden daarmee opgenomen in het open programma van Lân fan taal. In de afgelopen periode hebben 25 projecten een aanvraag gedaan. Er zijn zeven grotere projecten gehonoreerd. Vier kleine projecten ontvangen een subsidie. Andere subsidieontvangers zijn de viertalige (Nederlands, Fries, Liwwadders en Duits) literaire-theatrale wandeling De Wuttelhaven del vertelt het verhaal van de oorlogsroman van Steven H.P. de Jong. Het project Fier dyn Frije taal worden op 14 scholen in Fryslân dichtworkshops georganiseerd. Us Buorman yn Tallinn is een theaterproject van Stichting HOMSK Theater waarin de verhalen van Friezen...

Lees verder »