Week van de alfabetisering 4- 10 september

JOURE/LEMMER Maar liefst 2,5 miljoen mensen in Nederland van 16 jaar en ouder hebben moeite met lezen, schrijven en rekenen. Zij zijn laaggeletterd. Zij lopen tegen een heleboel problemen aan. Denk aan solliciteren. Een bijsluiter lezen. Geldzaken bijhouden. Maar ook hun kind voorlezen. Wanneer je moeite hebt met lezen, schrijven en/of rekenen is het vaak ook ingewikkeld online de weg te vinden. Het kabinet streeft ernaar in 2017 alle overheidsdiensten digitaal aan te bieden. Dit is een probleem voor de naar schatting 3 tot 4 miljoen Nederlanders die laaggeletterd zijn of een probleem hebben met (digitale) informatievaardigheden. Laaggeletterdheid raakt de samenleving. Die functioneert namelijk veel beter als iedereen mee kan doen. Het is dus niet alleen een persoonlijk probleem maar een probleem van ons allemaal. Daarom wordt in de Week van de Alfabetisering extra aandacht gevraagd voor laaggeletterdheid. Van de inwoners van De Fryske Marren zijn ruim 6000 laaggeletterd. In...

Lees verder »