Debuut Veenema’s in A-klasse IFKS eindigt in mineur

LEMMER – Het is schipper Arnold Veenema uit Sneek met zijn skûtsje Zeldenrust niet gelukt om zich te handhaven in de A-klasse van de IFKS. De skûtsjesilers uit Sneek eindigden vandaag op de slotdag in Lemmer als 15e en voorlaatste. Daarmee duikelden ze jammerlijk onder de rode streep. De Zeldenrust kwam met 64 punten op de veertiende plaats teerrecht en zal volgende jaar weer in de B-klasse moeten zeilen. Een grote teleurstelling voor de in de A-klasse debuterende Snekers die sterk begonnen met een 3e en 5e plaats. Daarna volgde een terugval met klasseringen in de achterhoede. Stadgenoot Floriaan Zwart ontsnapte aan degradatie dankzij de zesde plaats vandaag in de laatste wedstrijd. Dat lukte oud-kampioen Walter de Vries uit Sloten niet. Net als Wytse Heerschop degradeert ook hij. Het kampioenschap ging naar Merijn Olsthoorn die met de Emanuel, het oude SKS-skûtsje van Earnewâld, vandaag zijn derde dagzege behaalde. Ton Brundel...

Lees verder »