Gemeente Achtkarspelen wil steun vanuit ministerie voor pluimveehouders

BUITENPOST – In een brandbrief aan staatssecretaris Martijn van Dam roept Eric Hubers van LTO Nederland op tot onderzoek naar extra mogelijkheden voor ondersteuning van pluimveehouders. De gemeente Achtkarspelen ondersteunt deze brandbrief. In een middel, dat door de legpluimveebedrijven wordt gebruikt ter bestrijding van bloedluis, zat de verboden stof fipronil. De pluimveehouders waren in de veronderstelling dat ze gebruik maakten van een legaal middel van het bedrijf Chickfriend, en dreigen nu op te draaien voor de economische gevolgen. ,,Deze pluimveehouders kunnen niet aan hun lot worden overgelaten,” aldus wethouder Jouke Spoelstra. ,,Als er geen steun komt vanuit het ministerie dan kunnen de gevolgen groot zijn voor gedupeerde agrarische bedrijven.”

Lees verder »