Gemeentedichter Andries de Jong rapt met jeugd van De Drait

DRACHTEN – De opdracht loog er niet om: ‘Probeer iets met jeugd en poëzie te doen op het Drait Festival’. Gemeentedichter Andries de Jong deed het graag. De ambitieuze organisatie van het jaarlijkse muziekfeest in de Drait benaderde gemeentedichter Andries de Jong (39) om de samenwerking met de wat jongere generatie op te zoeken. Toen hij nog actief was als docent Nederlands, zag De Jong het ieder schooljaar als een uitdaging om zijn leerlingen aan het dichten te krijgen. Hoewel hij al een aantal jaren niet meer voor de klas staat, deed zich nu weer een fraaie kans voor om jonge mensen in aanraking te laten komen met gedichten. Vriendengroepen Om verbinding te krijgen met jeugd die woont, werkt of graag verblijft in De Drait, zocht De Jong contact met meerdere groepen jongeren. Zo ging hij om tafel met het jonge personeel van Jumbo De Drait, hing hij een middag rond...

Lees verder »