IFKS-slotwedstrijd met vlag Amsterdam in top

LEMMER – Eén duif en alle zestien deelnemers in de hoofdklasse van de IFKS zijn zaterdagmiddag bij de slotwedstrijd op Lemmer gefinisht. Met zijn derde dagzege, over zes wedstrijden, won Merijn Olsthoorn uit Amsterdam met het Lemster KL-skûtsje Emanuȅl overtuigend. Met 17,7 punten legde hij ook beslag op het algemeen kampioenschap: 7,2 punten minder dan tweede prijswinnaar Jaap Hofstee van It Swarte Wief en 8,3 punten minder dan derde prijswinnaar Jeroen de Vos met Eelkje II. De duif, die honderd meters voor de finish op de gaffel van Ut en Thús van Floriaan Zwart neerstreek, trotseerde het zesde finishschot. Het was Zwart zijn beste prestatie die met de duif, net voor de degradatiezone, in herinnering blijft.   “Prachtich. In plaatsje no”, merkte oud-schipper Henk Regts als ditmaal bemanningslid op Ut en Thús op over de alles overziende duif. Waar jaren geleden honderden opvliegende aalscholvers het sfeerbeeld voor de schippers verstoorden,...

Lees verder »