Klaas ‘t Hoen begint als leider aan slotdag NK Zestienkwadraat

BALK – Klaas ‘t Hoen gaat als klassementsleider de laatste dag in van het NK zeilen in de Zestienkwadraat morgen. Op het Slotermeer werden vandaag ondanks weinig wind drie races gevaren. Samen met fokkeniste Brechtje van der Werf uit Sneek kwam de stuurman van de 4365 uit Nieuwkoop in de eerste race vandaag niet verder dan een 13e plaats. Achtervolger Thijs Kort werd zesde. In de tweede race pakte ‘t Hoen de eerste plaats in het klassement terug met zijn tweede overwinning. Nu kwam Kort niet verder dan een 12e plaats. De laatste, torenhoog favoriet voor de titel, knabbelde in de derde wedstrijd weer wat terug door als derde voor ‘t Hoen te finishen die als zesde binnenkwam. De voorsprong van ‘t Hoen/Van der Werf op Kort bedraagt 3 punten. Arjen Kort uit Sneek staat achtste, Jens Jongsma uit Lemmer elfde, Albert Visser uit Sneek 15e en Jansje Hofstra uit...

Lees verder »