Lieuwe Westra aan start Omloop van Trynwâlden

OENTSJERK –  Meervoudig Nederlands kampioen tijdrijden Lieuwe Westra geeft zaterdag 2 september acte de présence tijdens de vijftiende editie van de Omloop van Trynwâlden. De voormalig profrenner hoopt op zijn eigen geboortegrond nog eenmaal een kunstje te flikken en de cirkel rond te maken.  De Omloop door Oentsjerk en omstreken is voor Lieuwe Westra zijn laatste wedstrijd voor hij Friesland verruilt voor het verre avontuur in Australië. Westra zette op zijn geboortegrond in de Trynwâlden de eerste schreden in de wielerwereld. ‘It Beest’ won de koers, die langs zijn ouderlijk huis in Mûnein voert, in 2007. Hij weet als geen ander hoe moeilijk het is om overeind te blijven in het geweld tijdens de Omloop. Zijn commentaar destijds: ,,In skitterjend parkoers. Op ferskate plakken is de dyk sa breed as in tafel. Ast net fuort fanôf it begjin mei giest foaryn hast al gjin kâns mear. Dit is wat oars as...

Lees verder »