Palingrokers strijden om wisselbokaal “De skiere Iel”

TJALLEBERD – Voor de 24ste keer organiseerde “Stichting Frysk Kampi­oenskip Ielrikjen” zaterdagmiddag het officiële Friese Kampioenschap Paling­roken aan de Kluft in Tjalleberd. 58 deelnemers namen deel aan de wedstrijd om te strijden voor de wisselbokaal “De skiere Iel”. Voor de wedstrijdrokers ligt naast de fraaie wisselbokaal ook aantrekkelijke geldprijzen voor de beste rokers klaar. Tevens is er elk jaar een schoonheidsprijs voor de deelnemer die de mooiste of meest originele stand heeft. Het jaarlijks terugkerende evenement kon ook dit jaar weer rekenen op grote publieke belangstelling. Ook dit jaar zorgde de organisatie voor een muzikale omlijsting op het terrein en konden de kinderen gratis geschminkt worden. Een hapje en een drankje was te verkrijgen in de ruime feesttent van waaruit het complete deelnemersveld te overzien was. Dankzij de inzet van sponsors, vrijwilligers en landeigenaren is het kampioenschap voor iedereen gratis toegankelijk. Foto’s: ©Dennis Stoelwinder Het bericht Palingrokers strijden om wisselbokaal “De skiere...

Lees verder »