Parazwemmer Gerrit Dijkstra op weg naar het Carillon

DRACHTEN – Gerrit Dijkstra is op weg naar het Carillon. De Drachtster para-atleet is rond half een vertrokken voor zijn 6 kilometer lange zwemtocht voor het goede doel. Van de werf op Buitenstvallaat is het zes kilometer. Dijkstra, die bij een ongeluk in 2004 verlamd raakte, moet het hele stuk op armkracht voltooien. Met de zwemtocht traint hij tegelijk voor de NK en WK paratriatlon, waar hij volgende maand aan wil deelnemen. In juli volbracht de Drachters in de Frysman als eerste para-atleet de complete triatlon. Bij de start brak het trapje af, waardoor Dijkstra sneller kopje onder ging dan verwacht. ,,Mar it is wol lekker wetter.” De opbrengst van zijn zwemtocht, Dijkstra laat zich sponsoren en er is vanmiddag een loterij in het Drachtster centrum, wordt verdeeld over zijn eigen Stichting Handbike Team Fryslân en de Stichting Kinderfeestje Geven. Frans Seerden en Oebele Dijkstra van de kanovereniging begeleiden de...

Lees verder »