Skûtsje De Rot naar Easterbarren

EASTERMAR – Zaterdag 2 september vind het straatfestival Easterbarren plaats, ook het skûtsje de Rot is daarbij aanwezig. Van 14.30 tot 19.00 uur ligt het skûtsje aan ’t Waltsje. De Rot is een publiekstrekker bij watersportevenementen en festiviteiten. Zo is ze ook tijdens Easterbarren te bezichtigen en zijn Jan en Joke van de Stichting Freonen fan de Rot aan boord om de geschiedenis van de Rot te vertellen. De Rot viert dit jaar haar 130e verjaardag en is het eerste ijzeren skûtsje dat in de vaart is gebracht en dus het oudste nog in de vaart zijnde ijzeren skûtsje. Dat bijzondere feit wordt gevierd met het evenement  Small Sail de Rottefalle in het weekend van 15-16-17 september. De verhalen aan boord tijdens Easterbarren worden afgewisseld met een muzikale bijdrage van Jan Keuning op zijn schippersklavier. Voor info: www.derot.nl  

Lees verder »