Trekkerbehendigheidwedstrijd Oudwoude een groot succes

Vrijdagavond 25 augustus was de traditionele trekker behendigheidswedstrijd van Doarpsbelang Aldwâld op de Swartewei. Het aantal deelnemers was 30, wat zeer positief was gezien het mooie weer en de daaraan gekoppelde drukte voor de agrariërs en loonwerkers.De dames waren met 5 deelneemsters redelijk vertegenwoordigd. De deelnemers komen uit Aldwâld en uit de regio. Langs het parcours stonden veel belangstellenden  te kijken naar het trekkerspektakel. Voor de kinderen was er een springkussen.Daarnaast stond er een tent en een snackwagen op het terrein. Het parcours bestond uit verschillende onderdelen, zoals autovelgen met een touw aantrekken en vervolgens met de trekker er tussendoor rijden, een bal van een melkbus drukken zonder dat de melkbus omvalt en met de tractor de inhoud van een flesje bier legen in een glas en badeendjes uit het water halen met een minikraanDe tijd en het aantal fouten bepalen de notering in het klassement.  Na de prijsuitreiking werd...

Lees verder »