Brandweer Dokkum oefent in de wijk

De blusploeg van brandweer Dokkum houdt dinsdag 29 augustus 2017 om 19.30 uur een oefening in de wijk. De brandweerlieden oefenen deze keer in een woning boven een winkel aan de Grote Breedstraat 10 in Dokkum. Ze nodigen omwonenden en ondernemers uit om te komen kijken.Wonen boven winkels brengt risico’s met zich mee waar alle gebruikers een verantwoordelijkheid in hebben. Eigenaren, bewoners en gebruikers zijn zich veelal niet bewust van de extra risico’s die verbonden kunnen zijn aan wonen boven winkels. Daarom werkt Brandweer Fryslân door middel van gerichte voorlichtingsactiviteiten nauw samen met gemeenten en ketenpartners aan brandveiligheid bij ‘wonen boven winkels’.Met het Oefenen in de Wijk wil de brandweer mensen bewust maken van brandveiligheid in en rondom huis en welke maatregelen men zelf kan nemen om brand te voorkomen. Dinsdagavond krijgen buurtbewoners en ondernemers uitleg over het bestrijden van een brand in hun pand. Na de oefening mogen ze...

Lees verder »