Eltse snein wat by ’t ein: Modelskûtsjes zeilen in Earnewâld

EARNEWÂLD – Zondag 3 september van 13.30 tot 15.30 uur wordt er een demonstratie gehouden met modelskûtsjes in de Ringvaart in Earnewâld, in het kader van ‘Eltse snein wat by ’t ein’.  Een complete vloot radiografisch bestuurbare skûtsjemodellen werd door de  Jubileumcommissie van de Sneker Pan overgedragen aan het Skûtsjemuseum in Earnewâld. De echte zeiltekens staan erop, maar de skûtsjes zijn wel van een eenheidsmodel. De vloot modelskûtsjes werd in 2013 gebruikt in het door Bouke Oldenhof geschreven Iepenloftspul ‘Drie Gebroeders’ over de Sneker Pan. De modellen zijn groter dan de meeste andere. Bovendien zijn er echte wedstrijden mee te zeilen. Interessant voor jong en oud. Het Skûtsjemuseum kan er bij gelegenheid op bijzondere momenten een mooie publiekstrekker aan hebben. De organisatie van Eltse Snein wat by’t ein is er dan ook zeer content mee dat de vrijwilligers van het Skûtsjemuseum  de modelskûtsjes laten varen. Ook is de demonstratie van de modelskûtsjes te zien...

Lees verder »