Emotionele winnaars autocross Hallum

Op zaterdag 26 augustus werd de 54ste autocross van Hallum verreden. Deze dorpscross is 1 van de oudsten van Nederland en hierdoor ook een geliefde wedstrijd onder de coureurs.Bijna 200 coureurs stonden aan de start in de verschillende klasses. Ook het publiek was massaal aanwezig gekomen om hun helden aan te moedigen langs de baan. Waar de kwalificatie wedstrijden relatief rustig werden verreden, barstte de strijd echt los tijdens de finales. Door de ruige strijd moesten de wedstrijden regelmatig stil gelegd worden door crashes. Door de strenge veiligheidsmaatregelen raakte niemand gewond.In de finales waren er enkele lokale coureurs met mooie successen.Stockcar F2:2e Jelmer Plantinga3e Hallummer Jakob PonneFAC1600:1e Jorn Adema Makkum2e Jaap van der Velde Oosterend3e Laurens Andringa HallumHAC16001e Marco Kramer Hallum2e Sjirk Visser Hallum3e Rick Laurens HallumRodeo2e Rene Wagenaar St. Jacobiparochie3e Jitse Terpstra HallumStockcar F11e Bert de Vries Oude Bilddyk2e Jacob de Vries Hallum3e Jelle Bijlsma St. AnnaparochieDe organisatie van...

Lees verder »