FOTO’S | Noordwolde twee dagen toneel menwedstrijden

NOORDWOLDE – Menvereniging Noordwolde heeft dit weekend menwedstrijden gehouden. Daaraan deden ongeveer vijftig deelnemers mee uit heel Nederland. Op zaterdag waren de dressuurproeven. Vandaag was er een marathonwedstrijd in en rond Noordwolde met een lengte van zeventien kilometer. Bij de marathon moesten op het terrein van menvereniging de Menkaampe zes hindernissen worden genomen. Tussen de hindernissen door werd een lus gereden om wat bij te komen. Aan de Molenburen was een verplichte veterinaire stop voor alle deelnemers. Hier werden de paarden en pony’s op de conditie en hartslag gecontroleerd. Volgens Lucy Valkering van het Dierenartsencentrum Noordwolde is het ,,belangrijk dat er controle is, wat deze sport ten goede komt.” De uitslagen komen eerdaags op www.startlijsten.nl. (Foto’s Lenus van der Broek)

Lees verder »