FOTO’S | Van Aisma kaatsweekend in Bitgum

BITGUM – De dames zijn sinds een paar jaar traditiegetrouw op de vrijdag na de Frouljus PC te gast bij kaatsvereniging OKK Bitgum. Zij openen met een door elkaar loten wedstrijd de Van Aisma-dagen. De heren kwamen zaterdag en zondag in actie. Zaterdag werd er een afdelingswedstrijd gekaatst, zondag kwamen de vrije formatieparturen in actie. Bij de uitnodigingswedstrijd voor de dames waaraan acht parturen meededen, ging de zege naar Elly Hofman, Wiljo Sijbrandij en Manon Scheepstra. Scheepstra werd uitgeroepen tot koningin van de partij. In de eerste omloop had partuur Hofman het lastig tegen Anne Monfils, Imke van der Leest en Marrit Zeinstra, die partij wonnen ze maar net met 4-5, 4-6. In de tweede omloop werd eenvoudig met 2-5, 4-6 gewonnen van Jeannette Jansma, Marte Altenburg en Jeske de Boer. Partuur Hofman rekende in de finale zonder problemen met 5-2, 6-4 af met Joukje Kuperus, Imke van der Leest...

Lees verder »