Friese Boys eindigt als vierde op Lauwersmeertoernooi

KOLLUM – Friese Boys speelde zaterdag op het Lauwersmeertoernooi. De club uit Kollumerzwaag kwam met enkele nieuwe spelers naar sportpark “Baensein”, zoals Mark de Boer, Dirk Greijdanus, Jelmer Brinkman en doelman Johan de Jong die van Broekster Boys overkwam. De eerste wedstrijd was tegen Anjum. Beide ploegen kregen enkele kansjes, maar het was linksachter Dirk Greijdanus die met een schot de winnende treffer maakte: 1-0. Daarna mocht Friese Boys aantreden tegen SC Kootstertille. Nadat Chris Merkus redding bracht op een schot van Wilco van der Heide, kwam Friese Boys toch op achterstand door een treffer van Tom van der Veen, 0-1. De gelijkmaker liet niet lang op zich wachten; Wietse van der land schoot van afstand schitterend raak, 1-1. Het was echter Kootstertille dat de winst pakte via een treffer van Gerbrand Waaksma, 1-2. Daardoor moest Friese Boys om de derde plaats spelen tegen WTOC, dat na strafschoppen had verloren van...

Lees verder »