Jubileumconcert met doedelzakken en folksongs in Harkema

HARKEMA – De Graham Lowlanders Pipes and Drums en folkkoar It Wâldfolk geven zaterdag 9 september samen met het duo Michiel en Pieter een Jubileumconcert. Het concert vindt plaats van 13.30 tot 16.20 uur bij themapark De Spitkeet in Harkema. De Graham Lowlanders Pipes and Drums viert dit jaar zijn 45-jarig bestaan. Het karakteristieke geluid van de doedelzakken gecombineerd met de originele kilten van de clan Graham of Montrose geeft een authentiek beeld van de Schotse volksmuziek. It Wâldfolk viert haar twintigjarig bestaan. Het koor brengt een repertoire van Ierse, Amerikaanse en Schotse folk en wordt muzikaal begeleid door trekzakken, gitaar, mandoline, banjo, tin whistle en bodhran. Sinds kort speelt ook een trompettist mee. Eerder stond het koor in de traditie van de shanties, maar sinds een aantal jaren is het repertoire gericht op folk. Daaronder vallen ook Friese songs van Gurbe Douwstra en Gerrit Breteler. Michiel en Pieter hebben...

Lees verder »