Marc Beek laat wandelaars impact autisme zien

BURGUM Autisme Kafé Tytsjerksteradiel (Akt-diel) en NVA Friesland houden woensdag 13 september een Autisme beleefwandeling met Marc Beek. De wandeling start om 19.00 uur bij Streekmuseum-Volkssterrenwacht Burgum. Marc Beek (51) heeft zelf autisme, is ervaringsdeskundig publieksvoorlichter en vrijwillig boswachter. Ook is hij verbonden aan de projectgroep ‘Vanuit Autisme Bekeken’ van het ministerie van VWS. Beek heeft een Autisme Belevings Wandeling bedacht, waarbij deelnemers aan de hand van de omgeving ontdekken wat autisme voor impact heeft. ,,Tijdens een wandeling van ongeveer twee uren leer je de denkwijze van iemand met autisme begrijpen. Dat komt het inzicht, het begrip en de communicatie tussen mensen met en mensen zonder autisme ten goede”, legt Beek uit. Tijdens de wandeling krijgen de deelnemers voorbeelden en doen ze enkele oefeningen. Tussen de verhalen en oefeningen door is er ruimte om met elkaar te praten. ,,De wandeling, opdrachten en verhalen kunnen enigszins prikkelend of verwarrend overkomen”, vertelt...

Lees verder »