Open Stal verwelkomt in totaal negenduizend bezoekers

OLDEBERKOOP – Open Stal in Oldeberkoop heeft dit jaar negenduizend bezoekers getrokken. Het jaarlijkse kunstevenement begon zaterdag 29 juli en duurde een maand. De oudste kunstroute van Nederland had dit jaar als thema ‘Van Nature’. Ook waren er elke zaterdag- en zondagmiddag optredens van onder anderen Fay Lovski en Arthur Ebeling, de Amsterdamse Straatband en GeDoeMaar. ,,We hadden dit jaar een grote diversiteit aan kunst. Zo kon de bezoeker bijvoorbeeld een Pakje Kunst uit een sigarettenautomaat halen, virtueel door de Der Aa-kerk schommelen of zelf kunst creëren door in een geluidsinstallatie rond te lopen”, zegt Peter Hiemstra, voorzitter van Open Stal. Open Stal is mede mogelijk gemaakt dankzij tweehonderd vrijwilligers. Het thema voor volgend jaar is ook al bekend. Dat wordt ‘Nieuwe Wereld’. Kunstenaars kunnen zich tot 31 oktober aanmelden. Open Stal is in 2018 van 28 juli tot en met 26 augustus .

Lees verder »