Werken Jan Frearks van der Bij in galerie Damwâld

DAMWÂLD – Galerie Jan Reinder Adema toont in de maand september werk op papier van Jan Frearks van der Bij. Jan Frearks van der Bij (1922–2013) was autodidact en ontwikkelde een geheel eigen expressionistische stijl. Zijn kleurgebruik werd in de loop der tijd lichter en kleurrijker. Het Friese landschap met boerderijen en dieren, maar ook schepen en naakten waren zijn thema’s. Tijdens de expositie in Damwâld worden onder andere karaktervolle tekeningen uit de jaren zestig getoond, waar zijn onderwerpen met enkele trefzekere lijnen zijn neergezet. Daarnaast zijn er tekeningen te zien zoals “Noard Fliet fan Ljouwert”. Hij had museale solotentoonstellingen in het Fries Museum, Museum Dr8888 en in het Singer Museum in Laren. Vanaf 1950 tot 1970 maakte hij deel uit van de Friese schildersgroep “ Yn’e line”. De expositie in Galerie Jan Reider Adema is te bezoeken op 8, 9, 15, 16, 22, 23, 29 en 30 september. De...

Lees verder »