Willem de Boer wint Sneek-Bolsward-Sneek

SNEEK – Willem de Boer is gistermiddag winnaar geworden van de 48ste klassieker Sneek-Bolsward-Sneek. Bij de dames kwam Jessica Oosterloo uit Appelscha als eerste over de meet op sportpark Schuttersveld waar het looppeloton ruim een uur eerder ook was vertrokken. De uit Exmorra afkomstige Willem de Boer, lid van het organiserende Horror, was na 20 kilometer Sneek-Bolsward vice versa terug in 1.08,52. Hij kwam alleen aan op de atletiekbaan van Horror. Als tweede kwam Ben Stellingwerf uit Bedum binnen in 1.09,12. Leeuwarder Riekele Kobus completeerde het erepodium in 1.10,23. Jan Albert Veenema was de eerste Sneker. De routinier arriveerde als veertiende op de eindstreep in 1.20,51. Wiebe Koopmans uit Scharnegoutum kwam in het eindklassement uit op een achttiende plaats in 1.24,20. Er kwamen bij de mannen 94 wedstrijdlopers aan de start. Bij de dames ontbraken kanonnen als Immy Auck Kersbergen uit Wommels en Ylona Kruis uit Ysbrechtum. Jessica Oosterloo was...

Lees verder »