Zestienkwadraattitel voor duo ‘t Hoen/Van der Werf

BALK – Het duo Klaas ‘t Hoen en Brechtje van der Werf is vanmiddag op het bladstille Slotermeer uitgeroepen tot nationaal kampioen zeilen in de Zestienkwadraat. Twee weken terug wonnen ze samen ook al de 82ste Sneekweek. De stuurman van de 4365 uit Nieuwkoop en zijn uit Sneek afkomstige fokkeniste onttroonden in de donderdag begonnen en door windgebrek geplaagde wedstrijdserie de titelhouders Thijs Kort en Willy Boomsma uit Drachten. Het meervoudig kampioensduo moest tevreden zijn met de tweede plaats. Het wedstrijdcomité van Wsv. Sleattemermar onder leiding van Jan Kooistra deed vandaag nog een poging om de zevende race te varen. Maar van een eerlijke wedstrijd was geen sprake meer toen de spaarzame wind helemaal wegviel. De wedstrijd werd afgebroken. Van de geplande negen races konden er vanwege het stille weer slechts zes worden gevaren. Arjen Kort en Marije Faber uit Sneek eindigden als achtste, Jens Jongsma uit Lemmer als elfde, Albert...

Lees verder »