Boekpresentaties over jarige schepen tijdens rond- en platbodemreünie

OUDEGA/DE VEENHOOP – De 45e Rond- en Platbodemreünie in Oudega van de Koninklijke Zeilvereeniging Oostergoo had zaterdag te maken met heel weinig wind. Niettemin is er door alle deelnemende klassen een uitslag gerealiseerd. Zondag was er veel beter te zeilen bij prachtig weer. ‘s Avonds was er onder andere een presentatie door Kingma Boltjes over de Njord, die haar 150-jarig jubileum vierde. Goed op weg was ook de Sylnocht van de familie Vochtelo, die de 100 jaar aantikte. Beide eigenaren hebben deze jubilea aangegrepen voor een historische overzicht in de vorm van een boek. De uitslagen van de wedstrijden: Klasse 1 – (Zee)schouwen 1. ‘ t Meeuwke 2. Hereditas 3. Jack Sparrow Klasse 2 – Jollen en aken 1. Marbolle Klasse 4 – Boatsjes en tjottertjes 1. Fram 2. Anneke 3. t kin trekt Klasse 5 – Tjotters 1. Triton 2. Hilda 3 Jonge Minne Klasse 6 – Friesche Jachten 1. Hommel...

Lees verder »