Brandweer Fryslân lanceert campagne tijdens Leip!

LEEUWARDEN – Brandweer Fryslân lanceert vandaag, op de eerste dag van de Leip!, de campagne ‘Ben jij voorbereid?’. De campagne motiveert studenten om maatregelen te treffen die de brandveiligheid in studentenwoningen vergroten. De campagne is bedacht door studenten Communication & Multimedia Design (CMD) van NHL Hogeschool in opdracht van Brandweer Fryslân. De campagne richt zich op eigen verantwoordelijkheid en zelfredzaamheid van studenten. Daarin is nog steeds veel winst te behalen. Het ontbreken van rookmelders of rookmelders die het niet doen, geblokkeerde vluchtwegen en gebrekkige elektrische installaties zijn zomaar wat zaken die in veel studentenhuizen spelen. Een brandveiliger studentenleven hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Daarom richt de campagne zich op drie simpele maatregelen die studenten kunnen nemen om de brandveiligheid in hun woning verbeteren. De eerste stap is het ophangen en regelmatig testen van rookmelders in de gangen, in de kamers en als het even kan ook in overige verblijfsruimtes en...

Lees verder »