Festival Voorbij de grens verbindt twee provinciën

STROOBOS – Met Muziek- & Theaterfestival ‘Voorbij de grens’ stond landgoed De 4 Elementen in Stroobos zaterdag 26 augustus in het teken van verbinding. Groningers en Friezen kwamen samen en genoten van geschiedenis, muziek, theater en kunst met als doel voorbij de provinciegrens of voorbij hun persoonlijke grens te kijken. Met het inluiden van het Abel Tasman-jaar was de eerste verbinding een feit. Burgemeester Ard van der Tuuk van gemeente Grootegast gaf op het Friese landgoed het startsein voor het jaar van de in Lutjegast geboren ontdekkingsreiziger. Samen met Harke Bosma van het Abel Tasman Museum en de vele deelnemers van de Abel Tasman fietstocht werd er met zo’n honderd bellen het Abel Tasman jaar letterlijk ingeluid. Verbinding was er vooral ook in de vorm van muziek. Groninger straatmuzikant Moti, Friestalige troubadour Adri de Boer, aanstormend talent Merulsa en de heren van Wat Oars trakteerden het publiek op afwisselend muzikaal...

Lees verder »