Fries Palomino 4-tal Nederlands Kampioen Z dressuur

Zaterdag 26 augustus zijn de Nederlandse Kampioenschappen (Hippiade) voor pony’s verreden in Ermelo. Voor Friesland kwam team “Goud4Goud” uit, een 4tal van Gouden pony’s die gingen voor Goud op het NK. Zolang bekend bij de KNHS regio Friesland is nog nooit eerder in de geschiedenis een pony Z 4-tal Nederlands Kampioen geworden. Voor Friesland dus een unieke prestatie.Het Z 4-tal is in het voorjaar begonnen met de trainingen onder leiding van Jolien ten Hoor uit Waskemeer. Het team is regionaal samengesteld, dat wil zeggen dat de amazones uitkomen voor verschillende Friese ponyclubs.Samenstelling team Ava Krause met Golden Legend (Haule), Esther Postmus met Jonker’s Jort (Ee), Nienke Wulff met Yellow Boy (Oranjewoud),  Amee ten Hoor met Young Winsome’s Frappant (Waskemeer). Commandant Jolien ten HoorDit unieke palomino 4tal is al veel gevraagd voor shows op concoursen en bijvoorbeeld as zaterdag op het Concours in Drogeham. Alle wedstrijden zijn winnend afgesloten. Op het...

Lees verder »