Houtigehage winnaar Meku Proline-toernooi

HOUTIGEHAGE – Vijfdeklasser Houtigehage is zaterdagmiddag verrassend winnaar geworden van het door Harkema Opeinde georganiseerde Meku Proline toernooi. Vooraf werden de Hagenaren niet direct als titelfavoriet beschouwd. Toch viel er op de toernooizege van de Houtigehaagsters niets af te dingen. In een groep met Zwaagwesteinde en Drogeham behaalde Houtigehage vier punten. Tegen Drogeham werd het 1-1, Zwaagwesteinde werd met 2-0 geklopt. Omdat het duel tussen Zwaagwesteinde en Drogeham op 1-1 bleef steken, volstonden deze uitslagen voor Houtigehage. Een spannende aangelegenheid was het ook in groep A. Rijperkerk won het eerste groepsduel met 1-0 van gastheer Harkema-Opeinde, maar verloor meteen hierna met 1-3 van Surhuisterveen. De Feansters stonden zo met één been in de finale. Alleen een zege met twee doelpunten verschil kon de Harkemasters in de finale brengen en dat is exact wat er gebeurde. Harkema-Opeinde kwam op een 4-0 voorsprong. Surhuisterveen knokte zich nog terug, maar de 4-2 eindscore was...

Lees verder »