Koerswijziging bevalt Dodofestival prima

BAKKEVEEN – Het Dodofestival nieuwe stijl is goed bevallen. De dance werd ingeruild voor rock en daarmee trok de negende editie van het festival dit weekeinde rond de 20.000 bezoekers. Het Dodofestival is negen jaar geleden opgezet op initiatief van de Bakkeveenster ondernemers, om de vakantiegasten op de campings rond het dorp in de bouwvak een leuke dag te bezorgen. De eerste editie was op de Brink en trok rond de duizend bezoekers. Sindsdien is het evenement uitgegroeid tot een volwaardig feest in het festivalseizoen van Zuidoost-Friesland. De ondernemers steunen Dodo nog wel, maar zijn al lang niet meer bij de organisatie betrokken, legt bestuurslid Chantal van de Wolfshaar uit. Gedragen ,,We richten ons nu niet meer alleen op de toeristen, maar willen een leuk feest voor de hele regio. Toch kun je alleen aan het aantal van meer dan tweehonderd vrijwilligers wel zien dat Bakkeveen er nog altijd heel...

Lees verder »