Kostuumdrama over verboden liefde tijdens tulpenmanie

LEEUWARDEN – De film Tulip Fever is vanaf deze week te zien in Slieker. Op donderdag staat de documentaire La Chana op het programma. Tulip Fever is een kostuumdrama over een verboden liefde tijdens de tulpenmanie in Nederland, met onder anderen Alicia Vikander, Judi Dench en Christoph Waltz. Het verhaal speelt zich af in Amsterdam, in de zeventiende eeuw. Tulpen zijn dan meer waard dan goud. Het oogverblindende weesmeisje Sophia is uitgehuwelijkt aan tulpenhandelaar Cornelis Sandvoort. Wanneer de jonge, talentvolle schilder Jan de Loos opdracht krijgt een portret van het echtpaar te schilderen, worden hij en Sophia op slag verliefd. Gedreven door passie verzinnen de twee een gevaarlijke list om samen een toekomst te kunnen opbouwen. Daarvoor moeten zij zich wel mengen op de risicovolle tulpenmarkt en alles op het spel zetten. Do 31, 14:45 en 20:00 / vr 1, 15:45 en 21:00 / za 2, 15:45 en 21:00 /...

Lees verder »