LF2018-deken al 10.000 vierkante meter groot

LEEUWARDEN – De Grootst Gehaakte Deken van de Wereld is al 10.000 vierkante meter groot. Dit is vrijdag bekend gemaakt. De organisatie verwacht dat de deken wel 30.000 vierkante meter groot wordt in 2018. De Grootst Gehaakte Deken van de Wereld is een activiteit in het kader van Leeuwarden Culturele Hoofdstad 2018. Het doel is mensen verbinden, en dat lukt tot dusver. Dankzij het project ontmoeten oude bekenden elkaar weer eens. Ook nieuwe vriendschappen ontstaan. ,,Op deze manier bestrijden we eenzaamheid”, zegt Esmeralda de Vries. Samen met Monique van der Hoek startte zij deze uitdaging in 2014. Inmiddels zijn mensen van over de hele wereld ‘aangehaakt’ bij dit project. Soms bedenken mensen in het kader van De Grootst Gehaakte Deken van de Wereld bepaalde ideeën voor het project. Neem de KUNSTdeken. Sietske Wierstra uit Birdaard haakte een effen, witte deken. Kunstenaar Beb Mulder voorzag die van een schilderij. Vrijdag werd...

Lees verder »